Vision-Stilte Quest


Als ik bij mijzelf naar binnen ga.

En diverse deurtjes open.

Het onbekende durf aan te gaan.

Dan kan ik de stilte horen spreken.


De stilte zegt mij te luisteren.

En niet zo eigenwijs te zijn.

Gewoon te vertrouwen op wat er komt.

En dat altijd alles goed is.


De stilte zegt mij te vertrouwen.

Op alle subtiele gevoelens en geluiden.

Te letten op de tekens onderweg.

Zodat ik mij kan laten leiden.


De stilte zegt mij dat ik alles kan.

Als ik maar durf te geloven.

Dat alles vanzelf zal komen.

Als ik 't durf te laten gaan.


De stilte zegt dat ik pure liefde ben.

En ik veel liefde heb te geven.

Veel deurtjes kan helpen openen.

Alleen angst mij nog wat tegen houdt.


De stilte zegt dat mijn angst mag gaan.

Dat het tijd is om te gaan leven.

Het leven volop te laten stromen.

Daar waar het heen wil gaan.


Tekst en foto - Diana Verbeek - (C)

www.nieuwetijdtraining.nl

Stilte Quest centrum Mooi Gevoel

Stilte, werkelijke stilte.


Een Quest doe je meestal omdat je voelt dat je over een drempel mag gaan. Vaak is het een "cry from the soul" en een "rite of the passage" om inzicht te mogen ontvangen over hoe je verder mag gaan in het leven. Om intens contact te maken met je zielsverlangen en hierin inzicht te ontvangen. De roep tot een overgangsritueel in je leven, een belangrijk keerpunt om na te denken over beslissingen of wellicht op zoek naar je eigen ik. De Quest is een heel oud ritueel.


Er worden meerdere Quests aangeboden waarbij je afgezonderd op een plek in de natuur gaat zitten. Deze Quest is er één in een in je eigen cirkel rondom het vuur van de zweethutplek. In volledige stilte. De stilte welke steeds dieper voelbaar mag worden. Dicht bij elkaar maar geheel op jezelf. Het vuur brandt continue voor ons tijdens de Vision-Stilte Quest. We dragen onszelf en tegelijk worden wij gedragen door alles om ons heen. Wij, als team, zullen ons steeds afstemmen op de bedding en bieden de veiligheid en begeleiding welke nodig is zodat jij volledig je eigen gevoel en aanwezigheid kunt omarmen.
Praktische informatie over de Vision-Stilte Quest


De Quest duurt totaal 6 dagen;


Dag 1

Aankomst, sharing/motivatie delen, opbouw van de zweethut en je eigen plek waar de je komende dagen en nachten jezelf in stilte mag ontmoeten, voorbereiding op de 4 dagen en 4 nachten in stilte en s'avonds eten wij een lichte maaltijd rondom het vuur. Slapen doe je deze nacht in je tent, onder de tarp/zeil of in een bivakzak.


Dag 2 ( Stilte )

S'ochtends vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Na de zweethut neemt ieder zijn plek in en gaan wij de stilte in, rondom het vuur, in onze eigen cirkel van gebedszakjes*.


Dag 3 t/m 5 ( Stilte )

Wij blijven ( zo veel mogelijk ) in onze eigen cirkel. In volledige stilte.


Dag 6

S'morgens vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Na de zweethut zijn er hapjes en licht verteerbaar eten. Hierna gaan we over op de intervisie/integratie van deze Stilte Quest. Ook ruimen wij de plek weer zover als mogelijk op waarna wij afsluitend een gezamenlijke maaltijd eten en daarna onze eigen reis naar huis gaan maken.

Tijdens de 4 dagen en 4 nachten eet je niet. Wel drink je water. Je verblijft ( zo veel mogelijk ) in je eigen cirkel van gebedszakjes* rondom het vuur. Slapen doe je in een bivakzak of onder een tarp/zeil. Zo houden we contact met alles om ons heen; de wind, zon, wolken, sterren en al het andere wat aan elementen aanwezig is, zichtbaar en onzichtbaar. De laatste nacht is een nacht van waken. De nacht waarin je vraagt om een inzicht en waar je wakker voor blijft.


Vier dagen en vier nachten volgen wij ( als vanzelf ) het medicijnwiel en de windrichtingen en vertrouwen wij op alles om ons heen, het zichtbare en het onzichtbare. In verbinding.

Het is een intense "reis" en daar zijn wij ons van bewust. Rob heeft zelf de Vision Quest gedaan in 2015 en heeft een aantal keer begeleid in deze Vision Quest. Hierdoor kent hij de kracht en het veld van de Quest. En deze ervaring brengt Rob in bij de Stilte Quest.


Voorafgaande aan de Vision-Stilte Quest vragen wij je om een intentie/motivatiebrief te schrijven zodat wij je alvast op een diepere laag kunnen ontmoeten. Ook een persoonlijke Zoom meeting voorafgaande aan de Vision-Stilte Quest hoort bij het traject.


Zie de agenda voor informatie over de datum. Ook zijn er ruim van te voren informatie avonden ( welke in de agenda worden aangekondigd ).
*voor je deelname aan de Vision-Stilte Quest maak je een "cirkel" van 405 gebedszakjes. 
Kies voor deze Stilte Quest wanneer je:


  • een belangrijke vraag voelt in jezelf; een vraag welke blijft hangen en steeds weer terug komt en waarop je graag antwoord krijgt
  • voelt dat je toe bent aan nieuwe stappen in je leven maar niet weet welke dit dan zijn
  • voor moeilijke keuzes staat in je leven
  • meer verbinding wil voelen met jezelf en alles om je heen
  • richting zoekt in je levenTarieven centrum Mooi Gevoel


Tarief Vision-Stilte quest

€ 525,00 p.p.

Dit is inclusief 2 zweethutten, alle maaltijden, drinken en verblijf.